Poslanci odsúhlasili odpredaj mestských garáží v hodnote 215.000 eur

25.03.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 25. marca (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Vranove nad Topľou dnes rozhodli o odpredaji mestských garáži a priľahlých pozemkov nachádzajúcich sa na Dobrianskeho ulici víťazovi verejnej ...
Miestny podnikateľ plánuje areál prebudovať na parkovací dom s obytnou nadstavbou a administratívnymi priestormi.
Podnikateľ Michal Oravec, ktorý prejavil o odkúpenie 24 garáží, administratívnej budovy, šiestich dielní, skladu a pozemku s rozlohou 1800 metrov štvorcových záujem, na dnešnom zasadnutí MsZ svoj investičný projekt rozdelili do viacerých fáz. Počas prvých 18 mesiacov plánuje v predpokladanom náklade 150.000 eur zrekonštruovať pôvodnú administratívnu budovu, kde by sa malo vybudovať 570 metrov štvorcových obchodných a administratívnych priestorov. Súčasťou projektového zámeru je zároveň po viacerých stavebných zásahoch v zadnej časti areálu vytvoriť 32 parkovacích miest. Na predmetnej nehnuteľnosti zároveň vznikne nadstavba strechy a vykoná sa aj revitalizácia 12 parkovacích boxov.
V druhej etape by mal vzniknúť prekrytím zadnej časti zrekonštruovaného areálu verejný parkovací dom, čím by pribudlo ďalších 12 boxov pre parkovanie automobilov a v exteriéri 18 parkovacích miest. Na novovybudovanom podlaží s rozlohou 800 metrov štvorcových plánuje investor vybudovať bytové jednotky.
Podľa návrhu kúpnej zmluvy by mal investor v horizonte 24 mesiacov od nadobudnutia vlastníckeho práva k nehnuteľnosti preinvestovať do rekonštrukcie stavieb sumu 200.000 eur.
 

Vyberte región